ΑΡΘΡΑ
Διαβάστε τα ενδιαφέρον άρθρα μας και μάθετε καινούρια πράγματα για τα ζώα και όχι μόνο!
 
Σκύλοι
> Ένας σκύλοs στο σπίτι σας και στη ζωή σαs
> Η ανατροφή του κουταβιού
> Η σωστή φροντίδα του σκύλου
> Λεϊσμανίαση (Καλα-αζάρ)
> Συχνές εξωπαρασιτώσεις σκύλου και γάτας
 
Γάτες
> Τα εμβόλια της γάτας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Συχνές εξωπαρασιτώσεις σκύλου και γάτας

Ο εμβολιασμός της γάτας είναι ένα θέμα στο οποιο δυστυχώς δεν δίνει ο πολύ κόσμος ιδιαίτερη σημασία. Παρ'ότι όλοι πάντα φροντίζουν για τα εμβόλια του σκύλου, πιστεύουν πως για τη γάτα δεν είναι απαραίτητα ή είναι της άποψης ότι εφ΄όσον η γάτα δεν κυκλοφορεί έξω απο το σπίτι δεν χρειάζεται να εμβολιαστεί. Δυστυχώς όμως, αυτές είναι λανθασμένες απόψεις.

Τα εμβόλια της γάτας είναι εξίσου σημαντικά με αυτά του σκύλου. Εξάλλου ο εμβολιασμός είναι πρόληψη που μπορεί να γλιτώσει τη γάτα αλλά και σας από άσκοπη ταλαιπωρία. Οι συστάσεις για τους εμβολιασμούς είναι διαφορετικές για κάθε γάτα. Αυτές επηρεάζονται όχι μόνο απο τη φυσική κατάσταση και τον τρόπο ζωής του κάθε ζώου, αλλά και απο τις ιδιαιτερότητες και νόμους της κάθε χώρας, καθώς και απο τις επιστημονικές έρευνες που γίνονται στον τομέα.

Ας μη ξεχνάμε ότι ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει για το πρόγραμμα εμβολιασμού μιάς γάτας δεν είναι άλλος απο τον κτηνίατρο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, και ιδίως λόγω του ιδιαίτερου προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα στην χώρα μας, έχουν διαμορφωθεί βασικές οδηγίες όσον αφορά τον εμβολιασμό της γάτας.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Πρέπει να γίνεται τη 12η βδομάδα ηλικίας. Τα γατάκια θηλάζωντας αποκτούν αντισώματα τα οποία προστατεύουν τις πρώτες βδομάδες ζωής και εξουδετερώνουν οποιοδήποτε εμβόλιο γίνεται αυτή τη περίοδο. Τα εμβόλια είναι πολαπλά και περιλαμβάνουν στελέχη κατά της ρινοτραχειίτιδας, πανλευκοπενίας και καλυκοίωσης

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΌΣ

Γίνεται 3-4 βδομάδες μετά τον πρώτο και το εμβόλοιο είναι πανομοιότυπο. Μετά την 12η εβδομάδα γίνεται κατά της λύσσας εμβολιασμός απαραίτητος απο το νόμο. Έπειτα απο την ολοκλήρωση του κύκλου εμβολιασμών που αναφέραμε, θα πρέπει να γίνεται επαναληπτικός εμβολιασμός μια φορά το χρόνο για την διατήρηση της ανοσίας.

Εκτός απο τα προαναφερόμενα υπάρχουν εμβόλια κατά της χλαμυδίασης, ιογενούς λευχαιμίας και λοιμώδους περιτονίτιδας. Οι συστάσεις για τα παραπάνω εμβόλια δεν ειναι ίδιες για κάθε ζώο. Γι'αυτό πρέπει πάντα να λαμβάνουμε πληροφορίες απο τον κτηνίατρο.

Ακόμη και εαν δεν ξεκινήσετε εμβολιασμούς την σωστή ηλικία, μιλήστε με τον κτηνίατρο για να φιάξετε ένα πρόγραμμα εμβολιασμών για το γατάκι σας.

Αρχή της σελίδας

 
ΑΡΧΙΚΗ | ΠΡΟΦΙΛ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ

Powered by NetChoice