ΑΡΘΡΑ
Διαβάστε τα ενδιαφέρον άρθρα μας και μάθετε καινούρια πράγματα για τα ζώα και όχι μόνο!
 
Σκύλοι
> Ένας σκύλοs στο σπίτι σας και στη ζωή σαs
> Η ανατροφή του κουταβιού
> Η σωστή φροντίδα του σκύλου
> Λεϊσμανίαση (Καλα-αζάρ)
> Συχνές εξωπαρασιτώσεις σκύλου και γάτας
 
Γάτες
> Τα εμβόλια της γάτας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η ανατροφή του κουταβιού
Έχει διαπιστωθεί ότι η έγκαιρη επέμβαση του ανθρώπου μπορεί να είναι καθοριστική στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του σκύλου. Έτσι λοιπόν η σωστή ανατροφή του κουταβιού σας συνίσταται κυρίως στην κοινωνικοποίηση και την πρωταρχική εκπαίδευσή του.

Η κοινωνικοποίηση λοιπόν ξεκινά για το κουτάβι από την μητέρα του στην ηλικία των 3 εβδομάδων. Στην περίοδο αυτή μαθαίνει τους κανόνες και τα όρια τα οποία πρέπει να σέβεται καθώς επίσης μαθαίνει παίζοντας με τα αδέρφια του να συμπεριφέρεται ανάλογα προς τους ομοίους του. Όλα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία για την μετέπειτα ζωή του σαν ενήλικο και για αυτό δεν θα πρέπει να το παίρνουμε από την μητέρα του πριν τις έξι εβδομάδες.

Η ηλικία από 6 εώς 12 βδομάδες είναι ο χρόνος για την κοινωνικοποίηση του με το ανθρώπινο περιβάλλον.Είναι το διάστημα το οποίο θα πρέπει να φροντίσετε να έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεση σας γιατί με δική σας ευθύνη θα πρέπει να εισάγετε σταδιακά και ευχάριστα όλα τα ερεθίσματα και τις καταστάσεις που θα αποτελέσουν το μελλοντικό του περιβάλλον. Θα πρέπει να έρθει σε επαφή με πολλούς και διαφορετικούς τύπους ανθρώπων, να εξοικειωθούν με θορύβους, με την κίνηση στο δρόμο, το αυτοκίνητο, τον κτηνίατρο κλπ.

Επίσης στο ίδιο διάστημα θα πρέπει να κάνουμε στο κουτάβι μας την πρωταρχική του εκπαίδευση υπακοής. Πρέπει να του μάθουμε με συνέπεια τι επιτρέπουμε και τι όχι. Θα φροντίσουμε λοιπόν για μια σταθερή συμπεριφορά απέναντί του και κοινή από όλη την οικογένεια. Σημαντικό είναι επίσης η διόρθωση του να γίνεται τη στιγμή της πράξης α κ ρ ι β ώ ς και σε καμιά περίπτωση εκ των υστέρων [με δυνατή φωνή συνοδευόμενη με παλαμάκια δυνατά]. Ακόμα σημαντικότερο όμως είναι αμέσως μετά να επαινούμε το κουτάβι δείχνοντας την ικανοποίηση μας προσφέροντάς του χάδι ή παιχνίδι.

Βάλτε λοιπόν τους κανόνες και τα όρια στο κουτάβι σας και προσπαθήστε να μήν αποκτήσει κακές συνήθειες γιατί δύσκολα διορθώνονται και πολλές φορές γίνονται μόνιμες και ενοχλητικές για σας και την οικογένειά σας. Η τυπική εκπαίδευση υπακοής του κουταβιού μπορεί να ξεκινήσει απο την ηλικία των 6 μηνών. Να θυμάστε ότι ο σκύλος μας είναι οτι εμείς του επιτρέπουμε να είναι.Η συμπεριφορά του αντανακλά την αγωγή που εμείς του δώσαμε. Μοιραστείτε λοιπόν όσες περισσότερες στιγμές μπορείτε μαζί του και φροντίστε υπεύθυνα για την ανατροφή του.

 
ΑΡΧΙΚΗ | ΠΡΟΦΙΛ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ

Powered by NetChoice